"Time heals everything apart from corrosion." (A.J. Munzer)
Anotec

Newsletters

Monitoring van KB data met IoT technologie

Anotec stelt u hierbij het nieuwe Scotty communicatiesysteem voor.  Met behulp van technologie uit de internet of things (IoT) generatie worden de data van een gelijkrichter-transformator of van een meetpunt twee of meer maal per dag doorgestuurd naar een intelligente server.  Vanuit deze server ontvangt de gebruiker zijn KB-informatie die de server op een intelligente manier heeft verwerkt.  Deze informatie wordt zowel weergegeven op een dashboard als via e-mail/sms.  Dit laatste in geval van een optredende anomalie.  Wenst u meer te weten ? Ga naar www.scottymonitor.eu en download de datasheets.

Kathodische bescherming van nieuwe RoRo terminal te Antwerpen

Voor het Antwerpse Havenbestuur zal Anotec de nieuwe RoRo terminal, die zal rusten op 279 buispalen, beschermen tegen corrosie door middel van diepte anodenbedden.

De nieuwe combiwand en de bestaande damwanden zullen eveneens beschermd worden door dit systeem.

Het geheel zal continu gemonitord worden door verschillende Stelth 7 referentie-elektroden die steeds voor een correct beschermpotentiaal dienen te zorgen ter hoogte van buispalen en damwanden.

De boorwerken zullen starten eind 2017 en de oplevering is voorzien voor de lente van 2018.

 

Floatgen : offshore windmolens doen hun intrede

Anotec werd door Bouygues Travaux Publics (Saint-Nazaire, Frankrijk) gevraagd om een kathodische bescherming te ontwikkelen en te leveren voor het eerste Europese drijvende windmolenpark.  Dit project wordt o.a. gesteund door de Europese Commissie en zal operationeel zijn voorjaar 2017.

Anodische bescherming bij Tessenderlo Chemie (BE)

Als een van de internationale marktleiders voor interne kathodische bescherming ontwikkelde en installeerde Anotec een anodisch beschermingssysteem voor 2 bovengrondse tanks voor 99% zwavelzuur. Het anodisch beschermingssysteem is gekoppeld aan automatische gestuurde en performante gelijkrichters en een intelligent communicatiesysteem waardoor de controlekamer steeds in real time beschikt over gegevens ivm beschermpotentialen, elektrische waarden van de gelijkrichter, alarmen, enz.

 

Communicatie

Scotty: de intelligente communication module voor kathodische bescherming.
 
De Scotty module levert een continue monitoring voor een kathodische bescherming met stroomopdrukking.  Zodra een alarmniveau is bereikt wordt een rapport op een webserver geplaatst en worden de bevoegde personen via e-mail gewaarschuwd.

Lees meer: Communicatie

Subcategorieën