"Time heals everything apart from corrosion." (A.J. Munzer)
Anotec

Over ons

Anotec is sinds meer dan 20 jaar de Belgische marktleider op het gebied van kathodische bescherming, zowel in toelevering van materialen als voor installaties en consulting.

Door een combinatie van opleiding en ervaring (het management heeft samen meer dan 50 jaar ervaring in dit domein) heeft Anotec de kennis voor het uitvoeren van de meest ingewikkelde corrosiepreventie-installaties.  Sinds 1996 werden installaties gebouwd voor duizenden ondergrondse opslagtanks, bovengrondse houders, pijpleidingen maar ook voor kaaimuren, aanlegsteigers, historische gebouwen,…

Ook staat Anotec bekend voor het toepassen van minder gekende technieken zoals anodische bescherming en chemische corrosiepreventie.

Anotec kan personeel uitsturen met de wereldwijd geaccepteerde NACE accreditatie en met de juiste veiligheidsopleiding (VCA)

Tankstations

Anotec biedt u een volledig gamma van kathodisch beschermingsmateriaal en diensten voor service stations (ondergrondse opslagtanks, olie-afscheiders, watertanks) gaande van magnesiumanoden en ijzer-siliciumanoden tot de wereldwijd geapprecieerde MMO anoden.

Een standaard kathodische beschermingsinstallatie voor een service station bestaat uit:

  • MMO anoden in canister
  • Een ondergrondse Stelth 2 Cu/CuSO4 referentie electrode
  • Een bovengronds meetpunt
  • Een automatisch gestuurd bedieningsbord


Alle opslagtanks kunnen vanaf het bovengronds meetpunt gemakkelijk getest worden. Elke tank heeft steeds een correct beschermingspotentiaal dankzij de continue stroomregeling in functie van de waarden gemeten door de ondergrondse referentie electrode.

Een automatisch gestuurd kathodisch beschermingssysteem biedt volgende voordelen voor de gebruiker:

  • Steeds een correct beschermpotentiaal, zelfs bij aanwezigheid van zwerfstromen of veranderende grondwater niveaus
  • Een uitlezing van het beschermpotentiaal via een display op het bedieningsbord
  • Een langere levensduur voor de anoden
  • Minder onderhoud en afregeling


Ook ander materiaal zoals isolatiekoppelingen en gasket kits t.b.v. flensisolatie vindt u bij Anotec.

Anotec heeft een zeer lange ervaring in kathodische beschermingsinstallaties voor service stations. Door de continue grote voorraad kan een nieuw project worden opgestart in slechts enkele dagen.